Natuurlijke materialen kenmerken design en functie

Koken is een creatief proces, uitdaging en plezier tegelijk. Hiervoor zijn zowel hoogwaardige ingrediënten en verfijnde specerijen als ook professioneel kookgerei vereist! Om de talrijke onmisbare keukenhulpjes professioneel en overzichtelijk geordend op te bergen, maar ook altijd snel bij de hand te hebben, heeft LEICHT met Q-BOX in de eigen Interior Design Studio een qua optiek en functie geheel individueel ordesysteem voor de interieurinrichting van laden ontwikkeld.

De naam staat voor het programma: De letter “Q” staat enerzijds voor het Engelse woord “queue”, dat
betekent in de rij staan, zich aansluiten bij – en daarmee voor de modulariteit van het systeem. En
anderzijds fonetisch voor het woord “cubic”, dus “ruimtelijk” en daarmee voor “ruimtevolume” en “optimaal benutten van de ruimte”.

Met Q-Box wordt het openen van een lade of uittrekelement elke keer een belevenis. Modern en tegelijk
tijdloos qua vormgeving, tot in het kleinste detail doordacht qua functionaliteit, vormt de toepassing van
natuurlijke materialen bij dit hoogwaardige indelingssysteem het superieure vormgevingsprincipe. Eikenhout in zijn authentieke kleurgeving, stabiele, uitneembare bodemschalen met een zwart oppervlak in carbonstructuur evenals mat wit porselein verbinden zich tot een totaalbeeld van hoogwaardige esthetiek en perfecte functionaliteit.

De vormsluitend ingepaste, hard elastische profielschalen in carbonoptiek vormen een dempende basis met antislip werking. Bijzonder elegant oogt de vlakke materiaalovergang van de profielschaal naar de houten ladeverdeler. De scheidingsvoeg is hoger gezet, zodat de hoeken niet meer zo snel vuil kunnen worden. De profielschalen zijn gemakkelijk uitneembaar om ze schoon te maken.

Handige functionele elementen zoals messenblok en foliedispenser kunnen optioneel worden ingezet. Het assortiment omvat bovendien goed sluitende pottensets van gres porcellanato, flessenhouders en glazen potten met roestvrijstalen deksels. Q-Box is verkrijgbaar voor alle gebruikelijke korpusdieptes.
Geperforeerde bodemplaten en eiken scheidingsplankjes organiseren de opbergruimte in het uittrekelement. 

De rastergaatjes in de echt houten bodem kunnen desgewenst worden voorzien van de bijgevoegde antislip stootkussentjes. Zo is er ook hier voor gezorgd dat alles wat er wordt opgeborgen stevig staat. Individueel in de rastergaatjes te positioneren houten staafjes geven bordenstapels stabiliteit.